TIBBIYOT OLIYGOHLARIDA PEDIATRIYA YO’NALISHI TALABALARINING KASBIY KO’NIKMALARINI SIMULYATSION TEXNOLOGIYA ASOSIDA RIVOJLANTIRISH - qizi, Yigitaliyeva Nozimaxon Farxodjon (INTEGRATION OF SCIENCE, EDUCATION AND PRACTICE. SCIENTIFIC-METHODICAL JOURNAL, 2022)
Simulyatsiyaga asoslangan tibbiy ta’lim bugungi kunda butun dunyoda samarali o’qitish usuli sifatida qabul qilinadi. Pediatriya sohasidagi simulyatsiya - bu stajyorning pediatr sifatida rivojlanishiga hissa qo’shadigan "odat" sifatida klinik amaliyot standartlarini mustahkamlaydigan vositadir. Ushbu maqola simulyatsiya qanday qilib o’quv jarayoniga ham, klinik xizmatga ham foyda va qiymat qo’shishi mumkinligini ko’rsatadi.