AMIR TEMUR VA TEMURIYLAR DAVRIDA SAMARQANDDA ILM-FAN VA MADANIYAT - Oxunov Saydullo (INTEGRATION OF SCIENCE, EDUCATION AND PRACTICE. SCIENTIFIC-METHODICAL JOURNAL, 2022)
Maqolada Amir Temur va temuriylar hukmronligi yillarida Samarqand ilmiy muhiti manbalar asosida yoritilgan. Sharqning ikkinchi renessans davri hissoblanmish Amir Temur va temuriylar davrida Samarqandda faoliyat koʻrsatgan allomalar haqida maʼlumot berilgan. Ushbu maqolada taʼlim va maorif sohasidagi islohatlar natijasida Samarqandda rivojlangan ilm-fan va madaniyatning dunyo taraqqiyotidagi oʻrni tahlil qilinadi