Liderlik haqida tushuncha, turlari va liderlik qobiliyatini shakllantirish - M., Rizayeva .Sh.; N.Q., Rizayeva (INTEGRATION OF SCIENCE, EDUCATION AND PRACTICE. SCIENTIFIC-METHODICAL JOURNAL, 2022)
Maqolada liderlikning mazmun mohiyati ochib berilgan, inson bechoralik hissiga berilib ketib, atrofidagi voqelik nazoratini qo‘ldan beradi va uning shaxsi parchalanib ketadi. Maqolada, bunday noaniqlik hukm surgan jamiyatda qanday qilib, o‘z qadriyatlarini saqlab qolish, belgilagan maqsadlarini amalga oshirishdagi zarur resurslarni mustaqil ravishda bajarish tavsiyalari belgilangan. Insoniy pozitsiyasi, uning o‘zini o‘zi rivojlantirish qobiliyatini o‘sishi - avtoritar va buyruqbozlik xususiyati darajasiga qarshi qo‘yilganligi yaqqol ko‘rsatilgan.