INKLYUZIV TAʼLIMDA NOGIRON BOLALARNI OʻQITISH VA TARBIYALASH MUAMMOLARI - qizi, Abdulllayeva Durdona Akmal; qizi, Tirkashova Muxlisa Azamat; qizi, Xasanova Sabina Shavkat (INTEGRATION OF SCIENCE, EDUCATION AND PRACTICE. SCIENTIFIC-METHODICAL JOURNAL, 2022)
Imkoniyati cheklangan bolalarni tarbiyalash masalasi bugungi kunda eng dolzarb masalalardan biriga aylanib bormoqda. Hozirgi kunda Respublikamizda alohida yordamga muhtoj bolalarning rivojlanish darajasi, imkoniyatlari, xususiyatlari va qobiliyatlariga ko`ra maxsus yoki umumiy ta`lim tizimida ta`limni amalga oshirish maqsadida inklyuziv ta`lim tizimi amalga oshirilmoqda.