BADIIY FAOLIYAT VA ARTPEDAGOGIKANING TARBIYAVIY RESURSLARI - Mustafayev Shomurod Normuminovich (INTEGRATION OF SCIENCE, EDUCATION AND PRACTICE. SCIENTIFIC-METHODICAL JOURNAL, 2021)
Artpedagogika – yoshlarning qiziqishlari asosida tashkil etiladigan ta’lim tarbiya jarayoni bo‘lib, ular yoshlarning bo‘sh vaqtlarini maqsadli tashkil etish, faol ijtimoiy munosabatlarga jalb etish, ma’naviy, g‘oyaviy-estetik, ilmiy dunyoqarashlarini shakllantirish, badiiy kommunikatsiya, badiiy ijtimoiylashtirish, o‘z iqtidorini namoyon qilish, rivojlantirish, qiziqtirish, tarbiyalash kabi funksional imkoniyatlarga ega.