ХИВА ХОНЛИГИНИНГ ҚОЗОҚ ЖУЗЛАРИ БИЛАН МУНОСАБАТЛАРИГА ОИД МАНБАЛАР ВА МУАММОНИНГ ТАРИХНАВИСЛИГИГА ДОИР - Акмал, Якубов (INTEGRATION OF SCIENCE, EDUCATION AND PRACTICE. SCIENTIFIC-METHODICAL JOURNAL, 2022)
Мазкур мақолада XVI асрда Хоразм минтақасида ташкил топган Хива хонлигининг сиёсий, иқтисодий, ижтимоий ва маданий тарихи, шунингдек, хонликнинг қўшни давлатлар, хусусан қозоқ жузлари билан муносабатлари тарихига доир адабиётлар тавсифи ва таҳлили келтирилган. Мақола доирасида таҳлил қилинган адабиётлар ўзининг манбавий аҳамиятига кўра хоразмлик миллий тарихчилар, инглиз ва рус муаллифларининг асарлари, мустамлака ва совет йилларида амалга оширилган тадқиқотлар мисолида кўриб чиқилган.