ЎЗБЕК ТИЛИДАГИ ҲОЛАТ ФЕЪЛЛАРИ ВА ИНГЛИЗ ТИЛИДАГИ САБАБ ФЕЪЛЛАРИ СЕМАНТИК КАТЕГОРИЯЛАРИДА ДАРАЖАЛАНИШ - Раҳимовна, Отабоева Мазмуна (INTEGRATION OF SCIENCE, EDUCATION AND PRACTICE. SCIENTIFIC-METHODICAL JOURNAL, 2022)
Ушбу мақолада ўзбек тилидаги ҳолат феълларига ва инглиз тилидаги сабаб феъллари гуруҳига мансуб айрим лексемалар иштирокида даражаланиш қаторлари ҳосил қилинган. Даражаланиш қаторидаги аъзоларнинг маънолари ўзбек ва инглиз тилларидаги изоҳли луғат ва тезауруслардан келтириб ўтилган.