ТУЯ ЖУН ТОЛАЛАРИ ВА НОТЎҚИМА МАТОЛАРНИ ОҚАРТИРИШНИНГ ЗАМОНАВИЙ УСУЛЛАРИ - Ихтиярова, Г. А.; Самиева, Ш. Х.; Холтураева, Н.; Асадова, С. С. (INTEGRATION OF SCIENCE, EDUCATION AND PRACTICE. SCIENTIFIC-METHODICAL JOURNAL, 2022)
Ушбу мақолада жун толалари ва нотўқима матоларни оқартиришнинг замонавий усуллари таҳлил қилинган. Оқартириш жараёнида кимёвий бирикмалар, электрофизик усуллардан фойдаланиш, хусусан, жун толаларини плазма билан ишлов орқали амалга ошириш жараёни ёритилган хамда махаллий хом ашёлар асосида кимёвий усул оркали окартириш учун янги таркиблар тавсия этилган.