QADIMGI TURKIY ADABIYOTDA HOʻKIZ TIMSOLI BILAN BOGʻLIQ TOTEMISTIK MIFLAR - Hamza Allambergenov (INTEGRATION OF SCIENCE, EDUCATION AND PRACTICE. SCIENTIFIC-METHODICAL JOURNAL, 2021)
Maqolada ajdodlarimizning olamni anglash jarayonidagi hoʻkiz timsoli bilan bogʻliq mifologik tasavvurlari tahlil etilgan. Qadimgi turkiy mifologiyadagi Qayumars, Erklik xon toʻgʻrisidagi, shuningdek, Eron mifologiyasidagi hoʻkiz timsolining ifoda xususiyatlari ilmiy tahlil qilingan.