ЗАМОНАВИЙ ТАЪЛИМ ТЕХНОЛОГИЯЛАРИ ВОСИТАЛАРИ ОРҚАЛИ ТАЛАБАЛАРДА ИҚТИСОДИЙ КЎНИКМАЛАРНИ РИВОЖЛАНТИРИШ МОДЕЛИ - Матякубовна, Кадирова Маралжон (INTEGRATION OF SCIENCE, EDUCATION AND PRACTICE. SCIENTIFIC-METHODICAL JOURNAL, 2022)
Бугунги кунда ижтимоий-иқтисодий соҳаларда ислоҳотларнинг олиб борилиши туфайли олий таълим тизимини, шунингдек, кадрлар тайёрлаш тизимини модернизация қилиш муҳим аҳамиятга эга бўлиб, бунда мутахассисларни тайёрлашда компетенциявий ёндашувга асосланиш долзарб бўлиб қолмоқда. Ўқув жараёнини самарали ташкил этиш ҳамда талабаларнинг билим, кўникма, малака ва компетентлигини ривожлантириш имконини берадиган замонавий таълим технологияларидан фойдаланиш муҳим ҳисобланади.