XORIJIY TILNI O’QITISHDA INNOVATSION METODLARNI QO‘LLASH - Shakirova, Gulbahor Alimovna (INTEGRATION OF SCIENCE, EDUCATION AND PRACTICE. SCIENTIFIC-METHODICAL JOURNAL, 2022)
Til oʻrgatishdagi imkoniyatlarni aniqlash va ularni yuzaga nchiqarishda oʻqituvchining bilimi, ijodkorligi, talabalarni oʻz faniga nisbatan muhabbatini uygʻota olishi, talaba bilan hamkorlik munosabatini oʻrnatish hozirgi davr talabini taqozo etadi. Qaror chet tillarini oʻrgatishni yanada rivojlantirish, xalqaro standartlariga muvofiq umumta’lim maktablari, kasb-hunar kollejlari va akademik litseylar, oliy ta’lim muassasalari uchun chet tillarini yuqori darajada egallagan malakali oʻqituvchilarini tayyorlash darajasi va sifatini yuksaltirish chora-tadbirlarini amalga oshirishni ta’minlash maqsadida qabul qilindi. Shu bilan birga aytish joizki, har bir oʻrganilayotgan tilning oʻziga xos qonun-qoidalari, sir-sinoatlari mavjud. Xalqaro standartlarga javob beruvchi yetuk mutaxassis kadr boʻlish uchun oʻrganuvchidan tilning eng nozik qatlamlarini nazardan qoldirmaslik talab etiladi.