OʻQITISH JARAYONIDA MODELLASHTIRISH METODINING FIKRIY MODELLARIDAN FOYDALANISHNING SAMARADOR YOʻLLARI - Roʻziyeva, S.H. (INTEGRATION OF SCIENCE, EDUCATION AND PRACTICE. SCIENTIFIC-METHODICAL JOURNAL, 2022)
Ushbu maqolada uzluksiz ta’lim tizimidagi umumta’lim maktab bosqichidagi ona tili fanining sintaksis boʻlimidagi gap boʻlaklari mavzusini modellashtirish texnologiyasi asosida oʻqitishning sifat va samaradorligi haqida fikr yuritilgan. Gap boʻlaklarining tabiiy hamda fikriy modellari koʻrasatib berilgan.