RAQAMLI TEXNOLOGIYALARNI TA’LIM TIZIMIGA TADBIQ ETISHNING AHAMIYATI HAQIDA BA’ZI MULOHAZALAR - Pirnazarovna, Davronova Fotima; Salohitdinovna, Buriyeva Sora (INTEGRATION OF SCIENCE, EDUCATION AND PRACTICE. SCIENTIFIC-METHODICAL JOURNAL, 2022)
Yurtimizda kechayotgan ijtimoiy-iqtisodiy, siyosiy jabhalardagi bugungi islohotlarning borishi ta’lim tizimini ham tubdan isloh qilishni taqozo etmoqda. Chunki, har bir jabhaning taraqqiyoti o‘sha soha mutaxassislarining bilimi, idroki, tafakkuri va malakasi, dunyodagi shu yo‘nalishning rivojlanish tendensiyalarini qanchalik o‘zlashtirganligi bilan belgilanadi. Mazkur maqolada, O‘zbekiston Respublikasida ta’lim tizimiga raqamli texnologiyalarni tadbiq etish ijtimoiy zarurat sifatida ko‘rib chiqiladi, «raqamlashtirish» jarayoni tushunchasiga izoh beriladi, raqamli texnologiyalarning avzalliklari va ta’limda raqamli texnologiyalarni o‘qitish sifatini saqlab qolgan holda samarali qo‘llash shartlari keltirib o‘tiladi.