XVII АСР ФРАНЦУЗ ДРАМАТУРГИЯСИ, КЛАССИЦИЗМ ДАВРИ АДАБИЁТИ - Акабаралиевна, Арзиқулова Хуршида (INTEGRATION OF SCIENCE, EDUCATION AND PRACTICE. SCIENTIFIC-METHODICAL JOURNAL, 2022)
Мамлакатимиз тараққиётининг янги босқичида “Адабиёт ва санъатга, маданиятга эътибор – бу, аввало, халқимизга эътибор, келажагимизга эътибор”[1] даражасида юксалиб, миллий адабиётимизда жаҳон адабиёти бадиий тажрибалари билан бўйлаша оладиган асарлар таҳлили ва тадқиқига катта аҳамият берила бошланди. Уларга хос муштарак ва индивидуал жиҳатларни ёритишга қизиқиш кучайди. Шу нуқтаи назардан қараганда жаҳон ва миллий адабиётимизда бадиий асарларнинг жанр хусусиятлари алоҳида эътиборни тортади.