СУҒДНИНГ ТУРК ХОҚОНЛИГИ ҲУКМРОНЛИГИ ДАВРИ БОШҚАРУВИГА ДОИР - Азимова, Ф. Ш. (INTEGRATION OF SCIENCE, EDUCATION AND PRACTICE. SCIENTIFIC-METHODICAL JOURNAL, 2022)
Ушбу мақолада илк ўрта асрлар Зарафшон ва Қашқадараё воҳалари бўйлаб жойлашган Суғднинг Турк хоқонлиги ҳукмронлиги давридаги бошқарувига дахлдор баъзи масалалар ўрганилган. Жумладан, Суғд бошқарувидаги туркий унвонларнинг ўрни ва вазифалари каби масалаллар тадқиқ этилган. Муаллиф соҳага доир тадқиқотлар асосида ўз фикрларини баён қилишга интилган.