NАVOIY SHАXSIYATI: ETYUDLАR - Xodjamqulov Umid Negmatovich (INTEGRATION OF SCIENCE, EDUCATION AND PRACTICE. SCIENTIFIC-METHODICAL JOURNAL, 2021)
ushbu maqolada buyuk shoir, so‘z mulkining sultoni Аlisher Navoiy shaxsiyatidagi ibratli jihatlar qayd etilgan. Unda shoir ijodining o‘rganilishi, bugungi avlod uchun ibrat bo‘ladigan insoniy fazilatlari, uning butun dunyoda salohiyatiga yarasha shuhratini taʼminlash bo‘yicha adabiyotshunosligimiz oldidagi dolzarb vazifalar tadqiq etilgan.