ТРАВМАТИК СТОМАТИТГА ЭГА БЕМОРЛАРНИ ФЛАВОНОИД АСОСИДАГИ ДОРИ ВОСИТАЛАРИ БИЛАН ДАВОЛАШДА ОҒИЗ СУЮҚЛИГИ ТАРКИБИДАГИ ЎЗГАРИШЛАР - Шарипова Гулнихол Идиевна; Казакова Нозима Нодировна (INTEGRATION OF SCIENCE, EDUCATION AND PRACTICE. SCIENTIFIC-METHODICAL JOURNAL, 2022)
Оғиз бўшлиғи шиллиқ қаватида яллиғланиш-деструктив жараённи баҳолаш учун сўлакда цитологик тадқиқотларнинг натижалари катта аҳамиятга эга, у оғиз бўшлиғи шиллиқ қаватининг меъёрий фаолиятини таъминловчи ва оғиз бўшлиғи, шунингдек ҳатто организмнинг бошқа тизимларида ривожланадиган турли патологик жараёнларга жавоб қайтарувчи оғиз суюқлигининг асосий компоненти ҳисобланади. Шу сабабдан, биз кузатилаётган беморларнинг сўлагида Флавоноид асосидаги дори воситалардан фойдаланишда комплекс қўлланишининг таъсири остида қиёсий жиҳатдан яллиғланишнинг асосий маркерларини ўргандик (эпителиал ҳужайра ва лейкоцитлар).