БУХОРО ВА САМАРҚАНДНИНГ АНТОНИО ЖЕНКИНСОН КУНДАЛИКЛАРИДАГИ ТАВСИФИ - Камолиддин, Ҳайитов (INTEGRATION OF SCIENCE, EDUCATION AND PRACTICE. SCIENTIFIC-METHODICAL JOURNAL, 2022)
Мазкур мақолада рус сайёҳи Антонио Женкинсоннинг Бухоро ва Самарқанд ҳудудларига қилган елчилик миссияси, Антонио Женкинсоннинг Бухоро ва Самарқанд ҳудудларидаги ижтимой-сиёсий аҳвол, савдо мўносабатлари тўғрисида маьлумот беради. Бў пайтдаги Бухоро хонлигидаги бошқарув тизими, қўшни давлатлар билан муносабатлари Антонио Женкинсон ва у билан ҳамроҳ бўлган элчилар томонидан батафсил ёритилган.