SEMELFAKTIV FE’LLARNING LEKSIK VA ASPEKTUAL TURKUMLARI - Muhiddinovna, Ahmedova Husniya (INTEGRATION OF SCIENCE, EDUCATION AND PRACTICE. SCIENTIFIC-METHODICAL JOURNAL, 2022)
Ushbu maqolada ingliz tilidagi semelfaktiv fe’llarning hozirgi adabiyotning kengayishi negizi ostidagi aspectual sinfini tadqiq qilinadi. Shuningdek, fe’lning nafaqat morfologik xususiyatini predikatning holat va vaziyat o’rtalig’idagi tafovutni aniqlashga olib kelishini bilib oldik, balki modulyatsiyalanmagan predikatning o’zi jarayonning qanday uslubda vaqt bilan ichki strukturaviy bog’lana olishini ham tushuntirib beriladi.