O‘RTA ASRLAR NOTIQLIK SAN’ATI VA UNING O‘RGANILISHI HAQIDA AYRIM MULOHAZALAR - Karjavov G‘olib (INTEGRATION OF SCIENCE, EDUCATION AND PRACTICE. SCIENTIFIC-METHODICAL JOURNAL, 2022)
Sharqda, ma’lumki, madrasalar ta’limida eng asosiy fanlardan biri notiqlik hisoblangan. Yozma va og‘zaki nutqni rivojlantirish maxsus tarzda o‘qitilgan. Ayniqsa, temuriylar davrida bu sohada ko‘pgina kishilar faoliyat olib borishgan. Notiqlikning Hirot maktabi rivojida Alisher Navoiyning o‘rni alohidadir. Mazkur maqolada shu haqida fikr-mulohazalar bildiriladi.