ТАРИХ ЎҚИТИШ МЕТОДИКАСИНИНГ ИЛМИЙ ПЕДАГОГИК ФАН СИФАТИДА ШАКЛЛАНИШИ - Икрамович, Қурбонов Жамшид (INTEGRATION OF SCIENCE, EDUCATION AND PRACTICE. SCIENTIFIC-METHODICAL JOURNAL, 2022)
Ушбу мақолада муаллиф тарих ўқитиш методикасининг илмий педагогик фан сифатида шаклланиши, шунингдек, тарих ўқитиш методикасининг илмий-педагогик фан сифатида ўлкамизда ҳар томонлама ҳукмронлик қилиб келган Чор Россияси, кейинги большевиклар партиясининг маърифий соҳада олиб борган фаолияти ҳақида маълумотлар баён этилган.