МЕТAФОРAНИНГ ТИЛШУНОСЛИКДАГИ ЎРНИ ВА УНИНГ АСОСИЙ ТУРЛAРИ - qizi, Maftunaxon Abduolimova Nurulloxon (INTEGRATION OF SCIENCE, EDUCATION AND PRACTICE. SCIENTIFIC-METHODICAL JOURNAL, 2022)
мақолада тилшуносликда бир қатор янги йўналишлар сингари, когнитология ва унинг йўналишларига оид фикр мулоҳазалар юритилган. Шунингдек метафорларни стандарт метафора, концептуал метафора, умумлашган метафоралар функциялари баён этилган.