ALLEGORIYA, STILISTIK TROP HAQIDA DASTLABKI TUSHUNCHALAR - qizi, Rajapova Malika Ahmadali (INTEGRATION OF SCIENCE, EDUCATION AND PRACTICE. SCIENTIFIC-METHODICAL JOURNAL, 2022)
Ushbu maqolada allegoriyaga stilistik trop va badiiy tasvir vositasi sifatida urg’u beriladi. Bundan tashqari maqolada, allego riyaning kelib chiqishi va tarixiy rivojlanish bosqichlari haqida so‘z yuritiladi.