САМАРҚАНДДА ОЛИЙ ПЕДАГОГИКА ИНСТИТУТИНИНГ ТАШКИЛ ЭТИЛИШИ ТАРИХИДАН - Тоштемирович, Мамарасулов Дилмурод (INTEGRATION OF SCIENCE, EDUCATION AND PRACTICE. SCIENTIFIC-METHODICAL JOURNAL, 2022)
Мақолада асосан Самарқандда Олий педагогика институтининг ташкил этилишига оид маьлумотлар берилган. 1920-1926 йилларда Самарқандда Мирзо Улуғбек мадрасасининг фаолияти давом эттирилганлиги, мадраса талабалари янги замонавий форматда ташкил этилган олий ўқув юртида ўқишини давом эттирганлиги хақида маьлумотлар келтирилади.Янги ташкил этилган институт аслида мадраса давомчиси эканлигига урғу берилган.