ХУРОСОН ВА МОВАРОУННАҲРДА АРАБ ХАЛИФАЛИГИНИНГ УММАВИЙЛАР СУЛОЛАСИГА ҚАРШИ МУҲОЛИФАТНИНГ ВУЖУДГА КЕЛИШИ - Ўғли, Унгалов Азизбек Амириддин (INTEGRATION OF SCIENCE, EDUCATION AND PRACTICE. SCIENTIFIC-METHODICAL JOURNAL, 2022)
Араб халифалигида уммавийларнинг ҳокимиятга тепасига келиши, уммавийларга қарши муҳолиф томонлар ва уларнинг мақсад-муддаолари, Араб халифалигида олий ҳокимиятнинг уммавийлардан аббосийларга ўтиши.