ИЛК ЎРТА АСРЛАРДА СУҒД ВА УСТРУШОНА АЛОҚАЛАРИ - З, Хўжанов Н. (INTEGRATION OF SCIENCE, EDUCATION AND PRACTICE. SCIENTIFIC-METHODICAL JOURNAL, 2022)
Суғд ва Уструшонанинг илк ўрта асрлар даврига оид тангаларидаги ўхшашликни аниқлаш учун тангаларнинг хусусиятларини аниқланганлозим бўлади. Суғдий ёзувли Уструшона тангаларида атамалар ўрин кўсатиб берилган. Уструшона тангаларининг ушбу 3 та туридан ҳар бирининг бирмунча ажралиб турувчи вариантлари ҳам борлиги асосланган. Уструшона ҳукмдорлари томонидан зарб этилган тангаларда тарихий-географик тушунча – “Уструшона” атамасининг суғдий ёзувли тангаларда учраши масаласи тахлил қилинган.