BADIIY ADABIYOTDA IJODKOR SHAXS OBRAZI TALQINLARI - BEKPOSHSHA RAHIMOVA (INTEGRATION OF SCIENCE, EDUCATION AND PRACTICE. SCIENTIFIC-METHODICAL JOURNAL, 2021)
Mazkur maqola badiiy adabiyotda davr va tarixiy shaxs konsepsiyasi masalasiga bag‘ishlangan.Unda ushbu masalaning ilmiy-nazariy asoslari muxtasar bayon etilib, asosiy fikr donishmand shoir va pahlavon Pahlavon Mahmud haqidagi turli ilmiy manbalar va badiiy asarlar tahlili orqali bayon etilgan, muayyan natijalar umumlashtirilgan.