ABDURHMON JOMIYNING O’LMAS VA ESKIRMAS KO’P QIRRALI BOY MEROSIDA PEDAGOGIK QARASHLAR - Nigora Shavkatjonovna, Mirzoyeva (INTEGRATION OF SCIENCE, EDUCATION AND PRACTICE. SCIENTIFIC-METHODICAL JOURNAL, 2021)
Mazkur maqolada mutafakkir Mavlono Abdurahmon Jomiyning asarlarida ta’lim-tarbiya, pedagogik qarashlar va XV asr madaniyati, turmush tarzi, ijtimoiy hayotiga oid gumanistik g’oyalarining talqini yoritilgan. Abdurahmon Jomiy ilmiy va adabiy merosining asosiy qismida pand- nasihat ruhi ustuvorlik qilib, asarlarining aksariyati insonni bilim olishga, hunar o’rganishga, botinan go’zallikka chorlab komillik tomon etaklaydi.