ONA TILI O‘QITUVCHISI VA KREATIVLIK - Tursunoy Yusupova (INTEGRATION OF SCIENCE, EDUCATION AND PRACTICE. SCIENTIFIC-METHODICAL JOURNAL, 2021)
Maqolada ta’lim jarayoniga “kreativlik” tushunchasining kirib kelishining muhim ahamiyat kasb etishi va uning o‘qituvchi ijodkorligi va o‘qitish jarayoniga tabiq eta olishi masalalari, fan o‘qituvchisining kreativligini ona tili fani bo‘yicha me’yoriy hujjatlarni tayyorlash, o‘quv manbalarini yaratish, ona tili ta’limi jarayoni loyihasini tayyorlash, fan yuzasidan nazorat va sinov topshiriqlarini shakllantirish, ta’lim jarayonini qiziqarli, jonli, jo‘shqin tashkil etish, fanni o‘qitishga doir ilmiytadqiqotlarni muvaffaqiyatli olib borish, ona tilini o‘qitishiga doir respublika miqyosidagi anjumanlarda faol ishtirok etish, ilmiy-metodik ishlarni chop ettirishda ekanligi haqidagi fikrlar yoritiladi.