MATEMATIKA FANI O‘QITISHDA O`QITUVCHI KASBIY STANDARTLARI - I.M. Kuvandikov; Sh.U.Xadjakulova (INTEGRATION OF SCIENCE, EDUCATION AND PRACTICE. SCIENTIFIC-METHODICAL JOURNAL, 2021)
5-sinf o’quvchilari sodda masalalarni o’zlashtirib olganlaridan keyin, ya'ni ular shart va natijani ajratib olganlaridan keyin ma'lum va noma'lumlarni qiynalmay ajratadigan bo’ladilar, masala yechishning dastlabki ko’nikmalarini oladilar, shundan keyin darsga tarkibli masalalar kiritila boshlaydi. Murakkab masalalarni yechishga tayyorlash sodda masalalarni yechishdanoq boshlanadi. Eng oldin berilgan masala shartiga savol qo’yish bilan bog’liq bo’lgan topshiriqni aytish kerak.