ЁШ ФУТБОЛЧИЛАРНИ САРАЛАШДА УЛАРНИНГ ЖИСМОНИЙ РИВОЖЛАНИШ ВА ЖИСМОНИЙ ТАЙЁРГАРЛИКЛАРИНИ ИШОНЧЛИ ВА ИНФОРМАТИВ ТЕСТЛАРДАН ФОЙДАЛАНИШ ОРҚАЛИ НАЗОРАТ ҚИЛИШ - Саидович, Эрматов Шерзод (INTEGRATION OF SCIENCE, EDUCATION AND PRACTICE. SCIENTIFIC-METHODICAL JOURNAL, 2022)
Футбол бўйича ёш футболчиларнинг маҳоратини янада оширишга жалб этишнинг мақсадга мувофиқлик даражасини аниқлашни таъминлайдиган кўп йиллик тайёргарлик жараёнида ёш футболчиларни спортдаги саралаш моделини ишлаб чиқиш эвазига иқтидорли болаларни футболга ихтисослашув мезонларини аниқлаш имкониятларини кенгайтириш тавсия этилди.