BIOLOGIYA VA AXBOROT TEXNOLOGIYALARI FANLARINI INTEGRASIYALASHGAN USULDA OʻQITISH - Raxmanova Zebiniso Pulatovna; Fayziyev Mirzaali Asfandiyorovich (INTEGRATION OF SCIENCE, EDUCATION AND PRACTICE. SCIENTIFIC-METHODICAL JOURNAL, 2021)
Maqolada biologiya ta’lim yoʻnalishida axborot texnolgiyalari fanini yoʻnalishga mos holda, ya’ni integratsiyalashgan usulda oʻqitish haqida fikr yuritilgan. Kirish qismida mavzuning dolzarbligi keltirilgan. Mavzuga oid adabiyotlarning tahlili boʻlimida axborot texnologiyalarini oʻqitish boʻyicha olib borilgan tadqiqotlar tahlil qilingan. Tadqiqot metodologiyasi boʻlimida biologiya ta’lim yoʻnalishida axborot texnolgiyalari fanini integratsiyalashgan usulda oʻqitish boʻyicha asosli ma’lumotlar berilgan. Nazariy izlanishlar va amaliy ishlanmalar asosida oʻqitish metodlaridan foydalanishni tasdiqlash uchun pedagogik tajriba-sinov ishi tashkil etilgan, olingan natijalar keltirilgan va talabalarning oʻzlashtirish samaradorligi qanchaga oshganligi taqdim qilingan. Xulosa qismida biologiya va axborot texnologiyalari fanlarini integrasiyalashgan usulda oʻqitish ahamiyati bayon qilingan.