ISAJON SULTONNING “HAZRATI XIZR IZIDAN” ASARIDA XIZR OBRAZINI YARATISHDAGI POETIK MAHORATI - Komil Tashanov; Ergashev Maqsud (INTEGRATION OF SCIENCE, EDUCATION AND PRACTICE. SCIENTIFIC-METHODICAL JOURNAL, 2021)
Maqolada karomatlari bilan butun bir tiriklikning mushkulini yengillashtirgan, kelajakni oldindan ko‘ra bilgan buyuk inson Hazrati Xizr hamda har bir insonning o‘z ota-onasi Hazrati Xizrga teng ekanligi yozuvchi Isajon Sultonning “Hazrati Xizr izidan” qissasidagi Xizr obrazini yaratishdagi poetik mahorati tahlil etilgan.