FIZIKA OʻQUV FANIDAN MASHGʻULOTLARNING SAMARADORLIGINI OSHIRISHDA AXBOROT VA ELEKTRON MULTIMEDIA TEXNOLOGIYALARINING ROLI - Asrarov Shuhrat Abbosovich; Kurbaniyazov Anvar Saparbayevich; Mujdabayev Ismet Shevketovich; Safarov Abdimurot Shakarovich (INTEGRATION OF SCIENCE, EDUCATION AND PRACTICE. SCIENTIFIC-METHODICAL JOURNAL, 2021)
Soʻnggi yillarda "Fizika" fanini oʻrganish uchun ajratilgan oʻquv vaqtining sezilarli darajada qisqarishi yangi pedagogik texnologiyalarni izlash va rivojlantirish dolzarb muammo boʻ’lib turibdi, bu esa fizika taqdimotining yaxlitligi va izchilligini saqlagan holda qatʼiy muvofiqlikni taʼminlaydi. Maqolada muammoning yechimini oʻrganishga tizimli yondashuvni qoʻllash, shuningdek hajmi sezilarli darajada kengaytiradigan zamonaviy multimedia texnologiyalari tomonidan taqdim etilgan imkoniyatlardan foydalangan holda oʻquv jarayonini faollashtirishda mualliflarning fikrlari keltirilgan.