ЖАДИДЧИЛИК ХАРАКАТИДА ИЖТИМОИЙЛАШУВ ВА АХЛОҚИЙ-ДИНИЙ ҚАРАШЛАРИДА ЭКОЛОГИК МАДАНИЯТНИ ЮКСАЛИШИ - Бахромович, Ғуломов Акрамжон (INTEGRATION OF SCIENCE, EDUCATION AND PRACTICE. SCIENTIFIC-METHODICAL JOURNAL, 2022)
Мақолада Жадидчилик харакати, миллий демократик ҳаракат бўлиб, рус мустамлакачилигига қарши Туркистондаги оғир иқтисодий, ижтимоий ва маданий аҳволда яшаётган миллатни маърифатлаштириш, жамият ҳаётида ижтимоий ва маданий ислоҳотлар ўтказиш, миллий мустақиллик ғояларини ҳаётга тадбиқ этиш мақсадини очиб берди. Зеро, жадидчилик ижтимоий, сиёсий, ахлоқий-диний ва маданий ҳаракат эди. Мазкур ҳаракат жамиятнинг барча қатламлари учун миллий уйғониш мафкураси бўлиб хизмат қилиши таъкидланган.