АКМЕОЛОГИК ЁНДАШУВ АСОСИДА ЧАҚИРИҚҚАЧА ҲАРБИЙ ТАЪЛИМ ЙЎНАЛИШИ ТАЛАБАЛАРИДА ЖИСМОНИЙ-ТАКТИК КЎНИКМАЛАРНИ РИВОЖЛАНТИРИШНИНГ ПЕДАГОГИК ЗАРУРАТИ - Абдуллахакимович, Тураханов Акром (INTEGRATION OF SCIENCE, EDUCATION AND PRACTICE. SCIENTIFIC-METHODICAL JOURNAL, 2022)
Мақолада чақириққача ҳарбий таълим йўналиши кадрларини тайёрлаш, уларнинг билим ва малакаларини оширишда ва профессионал касбий фаолияфтга тайёрлашда акмеологик ёндашувнинг самарадорлиги ва унинг аҳамиятли жиҳатлари тадқиқ қилинади. Шу билан бирга акмеологик ёндашувнинг педагогика фанлари доирасидаги вазифаси, кадрларни тайёрлашдаги методикаси таҳлил қилинган. Бу ишларни амалга оширишдан олдин акмеологик ёндашувнинг мазмун-моҳияти, луғатларда тарифланиши ва педагогик-психологик хусусиятларини тадқиқ этиш мақсадга мувофиқ бўлади.