YOSHLAR TARBIYASIDA XALQ PEDAGOGIKASINING O‘RNI - Shaxobovich Аshurov Mahmud (INTEGRATION OF SCIENCE, EDUCATION AND PRACTICE. SCIENTIFIC-METHODICAL JOURNAL, 2022)
Maqolada tarbiyaning maqsadi va vazifalari, tarbiya qonuniyatlari va tamoyillari, tarbiya maqsadining aniqligi, tarbiya jarayonining xususiyatlari, zamonaviy talqinda tarbiya jarayoni o‘qituvchi va o‘quvchilar o‘rtasida tashkil etiluvchi hamda aniq maqsadga yo‘naltirilgan samarali hamkorlik jarayonlari keng yoritib berilgan.