ҚАДИМГИ ТУРКЛАРДА ОВҚАТЛАНИШ ЭТИКАСИ - Иҳтиёр ўғли, Рўзиев Наврўз (INTEGRATION OF SCIENCE, EDUCATION AND PRACTICE. SCIENTIFIC-METHODICAL JOURNAL, 2022)
Қадимги туркларнинг кундалик турмуш тарзини ўрганишда, албатта, маиший ҳаётининг муҳим бир қисмини озиқ-овқат, умуман олганда, озиқланиш, овқатланиш тартиботи ташкил этган. Ушбу мақолада Маҳмуд Кошғарийнинг "Девону луғати-т-турк" асарида туркийларнинг озиқ-овқат, умуман олганда, озиқланиш, овқатланишига бағишланган қисми таҳлилга тортилган.