ЗАРАФШОН ВОҲАСИДА ТУРКМАН УРУҒЛАРИНИНГ ЖОЙЛАШУВИ ТАРИХИ - Шухратович, Умаров Анвар (INTEGRATION OF SCIENCE, EDUCATION AND PRACTICE. SCIENTIFIC-METHODICAL JOURNAL, 2022)
Мақолада Зарафшон вохасида турли маданиятларнинг ўзаро қоришуви, турли халқ ва элатларнинг турли тарихий босқичларда минтақага кириб келиб муқим қолиши ҳақида сўз боради. Минтақага туркман уруғига мансуб аҳолининг кириб келиши минг йилдан ошиқ тарихга эга. Шунингдек, воха аҳолисининг кўп миллат ва элатлардан ташкил топишининг мураккаб ва қизиқарли тарихига доир маълумотлар билан бирга Самарқанд, Бухоро, Навоий вилоятларида туркман уруғларининг кириб келиши тарихи ёритилади.