HAYRAT-UL ABROR“DOSTONIDA„ ME’ROJNOMA“BOBINING BADIIY TALQINI - o‘g‘li, Shamsiyev Dilshod Isroil; Kamalovich, Allambergenov Hamza (INTEGRATION OF SCIENCE, EDUCATION AND PRACTICE. SCIENTIFIC-METHODICAL JOURNAL, 2022)
Maqolada buyuk soʻz san’atkori Alisher Navoiy „Xamsa“si, xususan, „Hayrat ul-abror“ dostonidagi me’roj tuni ta’rifiga bagʻishlangan bobning oʻziga xosliklari, uning boshqa dostonlaridagi mazkur motiv bilan mushtarak hamda farqli jihatlari tipologik tahlil etilgan.