ЎЗБЕК ТИЛИГА ЎЗЛАШГАН СЎЗЛАР ТАРИХИДАН - Абдишукуровна, Шомурадова Дилбар (INTEGRATION OF SCIENCE, EDUCATION AND PRACTICE. SCIENTIFIC-METHODICAL JOURNAL, 2022)
Жамият тараққий этиб борар экан, тил луғат бойлиги ҳам у билан бирга ривожланиб боради. Бу жараёнда ички ва ташқи омиллар хизмат қилади. Ушбу мақолада маълум бир тил луғат бойлигининг ташқи омил асосида қандай шарт-шароитлар кўра бойиб бориши ва асосан, ўзбек тилининг бошқа тиллардан сўз ўзлаштириш тарихига назар солинади.