НУТҚ МАДАНИЯТИ ҲАР БИР ЭТНОСГА ХОС БЎЛГАН НУТҚ УСЛУБИ ВА ИЖТИМОИЙ МАҚОМИГА ЭГА - Каримовна, Ёрова Сайёра (INTEGRATION OF SCIENCE, EDUCATION AND PRACTICE. SCIENTIFIC-METHODICAL JOURNAL, 2022)
Мақолада инглиз ва ўзбек терминологиясига асосланган тиббий терминологияга дискурсив таҳлил, лингво-прагматик ёндашув келтирилган. Тадқиқотнинг назарий қисми ўзбек ва инглиз тиббиёт атамаларининг баёнига оид мисоллар билан тасдиқланиб, хилма-хиллик турли типдаги лисоний шахсларнинг мавжудлиги билан боғлиқлиги кўрсатилган.Инглиз ва ўзбек тиббий дискурсларнинг қиёсий тадқиқи ва тиббий атамаларнинг кенг фойдаланиши юқори малакали тиббиёт ходимларини тайёрлашнинг коммуникатив усулларини ишлаб чиқиш, инглиз ва ўзбек тилларининг тиббий луғатларини яратиш каби масалалар ижросини таъминлашда муносиб ҳисса бўлиб қўшилиши мумкин.