ИЛК ЎРТА АСРЛАРДА СУҒДИЙЛАРНИНГ ИЖТИМОИЙ-МАДАНИЙ АЛОҚАЛАРИ (ҚУРОЛСОЗЛИК СОҲАСИ МИСОЛИДА) - Б., Сатторов Э. (INTEGRATION OF SCIENCE, EDUCATION AND PRACTICE. SCIENTIFIC-METHODICAL JOURNAL, 2022)
Мазкур мақолада илк ўрта асрларда суғдийларнинг бошқа халқлар билан ўзаро алоқалари қуролсозлик соҳаси мисолида кўриб чиқилган. Шунингдек, деворий суратларда суғдий пиёда ва отлиқ жангчиларнинг тасвирланиши ёритилган. Суғд ва унга туташ минтақалардан топилган археологик топилмалар ва деворий сурат наъмуналари орқали суғдийларнинг ижтимоий-маданий алоқалари кўрсатиб берилган..