ЎЗБЕКИСТОНДА КЕКСАЛАРНИ ИЖТИМОИЙ ҲИМОЯЛАШ ТАМОЙИЛЛАРИНИ ТАКОМИЛЛАШТИРИШ - қизи, Акрамова Франгиза Қадир (INTEGRATION OF SCIENCE, EDUCATION AND PRACTICE. SCIENTIFIC-METHODICAL JOURNAL, 2022)
Кексаларни ижтимоий ҳимоя қилиш давлат ҳокимияти ва бошқаруви органлари, нодавлат нотижорат ташкилотлар, ихтисослаштирилган муассасалар, иш берувчилар ва жисмоний шахслар томонидан аҳоли бу гуруҳи ижтимоий заифлигининг олдини олиш ва бартараф этишга қаратилган ҳамда уларга нисбатан муносабатга тааллуқли халқаро ҳуқуқий тамойилларга асосланган ҳуқуқий, иқтисодий чора-тадбирлар ва кафолатлар тизимидир. Мақолада ушбу масалаларга урғу бурилган.