QARDOSH BO‘LMAGAN TILLARDA ANTROTOPONIMLAR ATALISH MOTIVLARI QIYOSI - Yangibayevich, Jumatov Rashid (INTEGRATION OF SCIENCE, EDUCATION AND PRACTICE. SCIENTIFIC-METHODICAL JOURNAL, 2022)
Maqolada qarindosh bo‘lmagan tillarda antrotoponimlar atalish motivlari ingliz va o‘zbek tillari misolida qiyoslanib, har ikkala til materillari o‘rtasidagi farqli va o‘xshash jihatlar yoritilgan. Muallif ingliz va o‘zbek tillaridagi antrotoponimlar atalish motivlariga asos omillarga asosiy eʼtiborini qaratgan.