BOSHLANG‘ICH SINF O‘QUVCHILARINING MANTIQIY TAFAKKURLARINI SHAKLLANTIRISHNING PSIXOLOGIK XUSUSIYATLARI - Rahmatova, F. A.; Akramova, Z. B. (INTEGRATION OF SCIENCE, EDUCATION AND PRACTICE. SCIENTIFIC-METHODICAL JOURNAL, 2022)
Ushbu maqolada tafakkur va tafakkur shakllari haqida qisqacha ma’limot berilgan hamda bir necha psixologlarning fikrlari bayon etilgan. Shuningdek, matematika darslarida boshlangʻich sinf oʻquvchilarining mantiqiy fikrlash qobiliyatlarini oʻstirishda mantiqiy masalalarni qoʻllash orqali bolalarning mantiqiy tafakkurini shakllantirishga doir 2-sinf matematika darsidan 1 soatlik dars ishlanma ham keltirilgan.