MAHMUDXO’JA BEHBUDIYNING TA’LIMIY-TARBIYAVIY PEDAGOGIK G’OYALARINING TAHLILI - Mirzoyeva, N. (INTEGRATION OF SCIENCE, EDUCATION AND PRACTICE. SCIENTIFIC-METHODICAL JOURNAL, 2022)
Mazkur maqolada ma’rifatparvar, jadidchi, publisist, adib, pedagog Mahmudxo’ja Behbudiyning ilm yo’lida qilingan ishlari, matonati, jasorati, mehnatlari, turli shaharlardagi safarlari, teatrga asos solinganligi, “Padarkush” drammasi, yangi usul maktablari, yangi tartibdagi darsliklari, pedagog sifatida xalq bolalarini bilimli qilish yo’lidagi harakatlari, mashaqqatlari, ta’limiy-tarbiyaviy pedagogik g’oyalari haqida qisqacha ma’lumot berilgan.