AXBOROT TEXNOLOGIYALARINI OʻRGANISH JARAYONIDA TALABALARNING IJODIY QOBILIYATLARINI SHAKLLANTIRISH - Fayziyev Mirzaali Asfandiyorovich (INTEGRATION OF SCIENCE, EDUCATION AND PRACTICE. SCIENTIFIC-METHODICAL JOURNAL, 2021)
Maqolada axborot texnologiyalarini oʻrganish jarayonida talabalarning ijodiy qobiliyatlarini shakllantirish muammosi bo’yicha fikr yuritilgan. Kirish qismida mavzuning dolzarbligi keltirilgan. Mavzuga oid adabiyotlarning tahlili bo’limida xorojit davlatlar hamda Oʻzbekiston olimlarining ijodiy qobiliyatlarni shakllantirish muammosi boʻyicha olib borgan tadqiqotlari tahlil qilingan. Tadqiqot metodologiyasi boʻlimida axborot texnologiyalarini oʻrganish jarayonida talabalarning ijodiy qobiliyatlarini rivojlantirish boʻyicha model ishlab chiqilgan va mavjud muammolarni hal qilish boʻyicha asosli ma’lumotlar berilgan. Nazariy izlanishlar va amaliy ishlanmalar asosida oʻqitish metodlaridan foydalanishni tasdiqlash uchun pedagogik tajriba-sinov ishi tashkil etilgan, olingan natijalar keltirilgan va talabalarning oʻzlashtirish samaradorligi qanchaga oshganligi taqdim qilingan. Xulosa qismida axborot texnologiyalarini oʻrganish jarayonida talabalarning ijodiy qobiliyatlarini shakllantirishning imkoniyatlari bayon qilingan.