ОЛИЙ ТАЪЛИМ ТИЗИМИ ТАЛАБАЛАРИДА ЭКОЭТИК КОМПЕТЕНТЛИКНИ РИВОЖЛАНТИРИШ ЖАРАЁНИГА ҚЎЙИЛИДИГАН ЗАМОНАВИЙ ПЕДАГОГИК ТАЛАБЛАР - Бахтиёрович , Ҳамрақулов Жаҳонгир (INTEGRATION OF SCIENCE, EDUCATION AND PRACTICE. SCIENTIFIC-METHODICAL JOURNAL, 2022)
Мақолада экоэтика, экоэтик билимлар, экоэтик компетентлик тушунчаси, унинг мазмуни, аҳолининг табиатдан оқилона фойдаланиш жараёнида экоэтик билимларнинг намоён бўлиш шакллари, уни ёшлар, хусусан олий таълим тизими талабаларидан шакллантиришнинг педагогик тизими, хусусиятлари, дидактик таъминоти тадқиқ қилинган.