BOSHLANGʻICH SINFLARDA INNOVATSION DARS BERISH METODI ORQALI MUMTOZ ADABIYOT VAKILLARINING ASARLARINI OʻTISH USULLARI - Azimov Abduraxmon Mamatovich (INTEGRATION OF SCIENCE, EDUCATION AND PRACTICE. SCIENTIFIC-METHODICAL JOURNAL, 2021)
Innovatsion usullar bilan dars berish, yangi texnik vositalar va texnologiyalar bilan oʻquvchilar ongini qurollantirish juda murakkab jarayon sanaladi. Chunki hozirgi yoshlar texnika taraqqiyoti davrida yashayapti. Ba’zi yoshlar siz-u bizdan ham oldinroq voqyea hodisalardan xabardor boʻlmoqda.Ta’lim tarbiya berayotgan pedagog interfaol metodlar asosida ijodiy, evristik, tadqiqiy, muammoli, innovatsion, noan’anaviy usullarni qoʻllab dars samaradorligiga erishmogʻi lozim. Mazkur maqolada shu metodlarning eng mahsuldor va samaralilari tavsiya etilgan. Hozirgi zamonda pedagogikada xalqaro miqyosda qabul qilingan va qabul qilinayotgan usullarni qoʻllash yoʻllari 4-sinf “Oʻqish kitobi” darsligidan olingan “Ma’naviyat qalb quyoshi” mavzusi misolida yoritib berilgan.